Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Potřebuji deník!

Moje malé zamyšlení nad tím, jak člověku takový malý zpovědníček může ulehčit život. A co teprve jak to ulehčí život vašemu okolí!

landingstanding.com

Začínám se dostávat do takového toho období, kdy se mi na jednotlivé dny navršuje ohromné množství činností a „to do“ záležitostí. Až doposud jsem to řešila diářem (čím starší, tím větších rozměrů), ale stále častěji si začínám říkat, že bych potřebovla něco na způsob svého dívčího deníčku.

Ve své „tajné skřínce“ mám v krabici od bot nashromážděno spoustu do půlky popsaných sešitů z jednotlivých let mého dospívání, že vždycky když na ně narazím, vzedme to ve mě vlnu nostalgie. Sešit jsem nikdy nedopsala do konce, protože v tomhle svém divokém obodí jsem procházela neuvěřitelným množstvím „nových začátků“, které jsem za žádnou cenu nechtěla míchat s obdobím předtím. Každý z nich by dokonce mohl nést své vlastní jméno, v mém prvním se pokouším popsat průběh každého dne (asi tak po pátém zápisu časové intervaly slábnou a rozsah popsaných stránek jakbysmet), ty další už jsou svým charakterem mnohem specifičtější. Jeden je psaný barevnými tužkami a doplněn množstvím ornamentů, jeden je plný kreslených obrázků názorně doplňující popisované situace, další je více méně spíš jen heslovitý, doplněn množstvím pikantních slovních obratů, jeden z nich je popsán mými literárními prvotinkami a pokusy, spoustu z nich je plných stránek se srdíčky, jeden je celý psaný temně fialovým inkoustem a plný pochmurných postřehů. Kdo mě zná, dokáže asi říci, který popis je ze kterého období.:-)

Potřebuji takový deník! Ale tentokrát z jiného důvodu. Říkám tomu deník, ale byla by to jen taková složka s přesně vymezenými oddíly. Psala bych si tam knížky, které si chci přečíst, filmy, které chci vidět. Nechyběla by tam složka s různým „moudroslovím“, které od někoho pochytím; zároveň by tam bylo přesně vymezené místo pro všechny mé úkoly a cíle, kam bych si zapisovala, jak jsem ve kterém pokročila. Možná bych tam taky psala svoje vlastní „profily“ o důležitých lidech, se kterými jsem se setkala (protože často a nešikovně zapomínám pro někoho důležité věci a tomu bych se do budoucna ráda vyhla).

Potřebuji mít nad sebou dohled, ale jen takový něžný, ne moc tvrdý, ale motivující. A protože jsem byla obviněna, že některé své niterné záležitosti dávám příliš veřejně najevo, pravděpodobně tam bude i složka s takovým tím holčičím zoufalkováním. Takže, mí drazí, nebudu již dále duševní exhibicionista, od teď až do skonání světa budeme mluvit jen o vážných a obecných tématech.

 

P.S. Just kidding :-)

Autor: Martina Žilková | pondělí 29.10.2012 19:39 | karma článku: 0 | přečteno: 21x
  • Další články autora

Martina Žilková

Malý příspěvek na téma Dekonstrukce Rasy

Lidé se zamýšlí nad koncepty sexuálních a genderových identit, přiznakovostmi a nepříznakovostmi. V tomto eseji se budu zabývat konstruktem rasové příslušnosti a důsledků z ní plynoucích. V reflexi užívám nekorektních výrazů k označení etnických skupin. Rozhodla jsem se tak nakonec z toho důvodu, že označující termín lépe popisuje danou situaci v daném historickém kontextu.

23.10.2014 v 17:04 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Diskuse| Ona

Martina Žilková

Vyhnání z Ráje z dílny Lany del Ray

Konečně jsem si pustila dlouho odkládané Tropico. Krátkometrážní film napsaný dream-popovou zpěvačkou Lanou del Ray a režírovaný Anthony Mandlerem avizoval zpracovávání biblických motivů prolínajíích se se softpornografickou scénou špinavých strip-klubů, za které by se nemusel stydět ani Quentin Tarantino.

8.8.2014 v 22:29 | Karma: 3,72 | Přečteno: 66x | Diskuse| Ona

Martina Žilková

Paříž, je krásná, velkolepá... a neuvěřitelně vyčerpávající

Mám několik vysněných destinací, ve kterých bych chtěla strávit alespoň část svého života. Dominuje tomu anglický venkov, protože zatím, co jsme poznala, mi britská architektura, jejich chování a politika (nejen ta vysoká), připadá nejpřitažlivější. A venkov proto, že jsem doslova zamilovaná do malých domků se třemi schody ke vchodovým dveřím červené barvy. Nebo k domkům s modrými okenicemi. A s velkou, anglickou, neuspořádanou zahradou, ve které Vás nikdo nepřidává na seznam teroristů proto, že šlapete po trávníku. Jedním z těch míst je také PAŘÍŽ.

7.8.2014 v 17:46 | Karma: 0 | Přečteno: 54x | Diskuse| Ona

Martina Žilková

Zatracený "Uloupený ráj"

Chtěla jsem si na léto k moři nabrat lehký čtení a tak když jsem se jednou ve volné chvíli procházela po Luxoru, padly mi do ruky dvě knihy z výprodeje.

10.7.2014 v 16:07 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Diskuse| Ona

Martina Žilková

A tak jsem je ustříhla...!

Dlouho jsem čekala na své dlouhé vlasy. Narůstaly mi od maturity, kdy jsem se neprozřetelně, neuváženě, podomácku a zcela neuměle ostříhala na mikádo. Teď mám za sebou tři roky bakalářského studia a jeden semestr navazujícího a hle, svou chybu jsem zopakovala! Tentokrát toho ale nelituji...

5.2.2014 v 16:21 | Karma: 10,22 | Přečteno: 412x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 55x
Sledujte mě dále na Pihovata.cz

Jsem snílek se zálibou v krásných věcech a návodech ke štěstí. Takže mě, prosím, nikdy neberte úplně vážně :)